I den indledende samtale hos mig, hører jeg altid om udfordringer, mennesker har med sig og som de ønsker ændret.

Meget ofte har deres fokus væres på problemet i ganske lang tid. Helt naturligt. Sådan er det bare at være menneske. Vi er skabt til at søge at undgå fare.

Når noget eller nogen har vist sig at være truende eller måske kunne være det. Vores opmærksomhed vil hele tiden have en del rettet mod problemet. Bare for en sikkerheds skyld.

Det betyder også, at netop den funktion i sindet, som jeg elsker at arbejde med har svært ved at komme til gavn. Den del, der gerne vil hjælpe konstruktivt.

Derfor står vi i vejen for os selv

I den underbevidste del af vores sind findes en funktion, der konstant er på udkig. Den skal sikre, at det din hjerne skal beskæftige sig med virkeligt er umagen værd. Det skyldes, at hjernen er det mest energikrævende enkeltorgan vi har. Da hjernen blev udviklet, var der mangel på føde, så derfor fråser vi ikke bare med energien.

Denne funktion fungerer som en dørmand. Den afviser unødvendige påvirkninger og tillade alene adgang for det, der er vigtigt for dig.

Det, der tager fokus, fylder det hele

Spørgsmålet er så, hvem der har lært dørmanden, hvad du gerne vil have mere af.

Og her spiller vores egen natur os et puds. For når fokus er på problemet, hvordan skal dørmanden så vide, at du vil noget andet end det, der aktuelt viser sig?

For mange år siden så jeg en stregtegning, der viser en belejret ridderborg. Ejeren står på toppen og forstyrres af en undersåt, der melder en gæst ved bagerste port. Ridderen snerrer: “Han må komme en anden dag. jeg har travlt!”. Hvad han ikke nåede at høre var, at gæsten var leverandør af maskingeværer.

På samme måde er den indre dørmand som regel travlt optaget med at forsvare kendte beslutninger.

Bekræftelser, kognitiv mental træning eller andet, fremkalder ofte oplevelsen: Som en indre stemme, der afviser dine nye, gode ideer som opspind. Det kræver derfor træning af den unyttige sikkerhedsfunktion (dørmanden). Så den tillader de nye ideer at vinde plads i rækken af tanker, der kan støtte dig.

Det betyder også, at uanset hvor irriterende eller undergravende du oplever dit sind og dets arbejde, arbejder det altid ud fra, hvad det ’tror’ tjener dig bedst. Eller hvad der måske engang i fortiden hjalp dig.

Måske du kender situationer, hvor nye ideer bare fænger og bliver en fast del af din måde at se Verden. Det sker gerne, når du bliver overrasket over noget.  Det er den samme funktion i sindet, der da er aktiv og åbner døren. Som oftest står den dog i vejen for det, du ønsker dig af fremtiden.

Det behøver ikke være sådan!

Og her er vi så tilbage ved indledningen: Når realiteterne længe nok har vist, at der åbenbart blot er bøvl og besvær i vente, kan det være endog meget vanskeligt at tillade sig at tro, det kan være anderledes.

For det kan være anderledes! Rimeligt enkelt faktisk:

  1. Beslut dig for, at fra NU skal det være anderledes!
  2. Brug nogle minutter på dig selv og dine tanker, hver dag.
  3. Fokuser på dit åndedræt og tænk så i stil med: ”Selvfølgelig er det muligt for mig at opleve det, jeg ønsker”. Gentag indtil du mærker at ’noget’ reagerer indeni dig. Det kan vare nogle minutter.
  4. Fortsæt gerne med at spørge dig selv: ”Hvordan vil det være når….?” Gentag evt. spørgsmålet og giv dig tid til at mærke, hvordan det vil føles indeni, når…..
  5. Fasthold følelsen så længe du har lyst, tid og energi
  6. Tillad dig selv, at det jo kunne være. Uanset hvad du indtil nu har oplevet, er det ingen naturlov, at det absolut skal fortsætte sådan

Ved bruge en tilgang som denne til at skabe forandring, vil du undgå dørmandens afvisning. Den funktion reagerer alene ud fra, hvad den engang troede var godt for dig. Netop ved at undgå at udfordre allerede etablerede holdninger og tros-sætninger åbner du for, at det måske alligevel skulle være muligt…..

Så, hvordan vil det for dig, når….?

 

Vil du vide mere om, hvordan du kan bruge din underbevidsthed til at opnå det indhold i hverdagen, du drømmer om?

Lad mig kontakte dig og få en gratis og helt uforpligtende samtale, så du ved, hvad du kan forvente